maanantai 21. kesäkuuta 2010

Taas saippuaa ja mihin katosi käviälaskurini???

Saippuaa siis jälleen.
Tällä kertaa CP eli kylmäprosesilla.
Tämä saippuan valmistus on nyt vienyt minut mukanaan täysin. En enää jännitä lipeänkään käsittelyä niin kuin pari vuotta sitten. Kilon lipeärakeista on varmaan jo puolet käytetty, ja pakkohan se onkin kun ei se taida kauaa säilyä. Kerää kosteutta ympäristöstä ja laimenee vaikka pidän sitä tiiviissä rasiassa ja muovipussin sisälle käärittynä.

Tässä näitä tuotoksiani. Nämä vielä kypsyvät hyvän aikaa ennen käyttökokeiluja. Nämä ovat noin viikon kypsyneitä tällä hetkellä. Piti sitten vielä hieman kuvausrekvisiittaakin laittaa mukaan.
Tässä oliivisaippuaa höystettynä hitusella risiiniöljyä joka lisää vaahtoavuutta.

Granaattiomena tuoksuöljyllä höystetty saippua.

Merisuolasaippuaa laventelin eteerisellä öljyllä höystettynä.


Kukkamereltä tuoksuva saippua jossa kehäkukkaa höysteenä.
Tuoksuöljyn nimi oli puutarha. En ensin tykännyt pullosta tuleesta tuoksusta yhtään, mutta nyt saippuassa kypsyneenä tuoksu onkin upea.


Muutama muukin saippua kypsyttelee tuolla kodinhoitohuoneen kaapin päällä, mutta katsotaan mitä niistä oikein tulee... Ne ovat vielä leikkaamattakin.....

Asiasta toiseen... mihin ihmeeseen katosi mun käviälaskuri... siinä oli 8000 käviää lähes ja nyt sitä ei enää olekkaan ollenkaan sivullani.... höh! Mihinhän tästäkin pitäis ilmoitella tai edes kysellä....

2 kommenttia:

emilia- kirjoitti...

Ihania saippuoita! Kyllä tuolla sivussa nyt ainakin näkyy sydämen muotoinen laskuri...7770 kävijää :)

Katja T. kirjoitti...

Kiva kun tykkäät! Näköjään se laskuri välillä näkyy ja välillä ei tai sitten syy on selaimessani.